Cep Telefonu İle Kıble Yönü Bulma 2023

 Cep telefonu ile Kıble yönü bulma ile ilgili sorunlar gelişen teknolojiden sonra problem olmaktan çıktı. Zira teknoloji çağı hayati sürdüğümüz bu dönemde gerekse internet altyapısı ve gerekse taşınabilir programlar kıble yönünü bulma artık çok kolay oldu. Yani kıble yönünü bulmada sorun yaşayan kişilerin artık rahat ve hızlı bir şekilde Kıble Yönünü Bulmaktadır.

Kıble Yönü Nedir?; Mekke’de bulunan Kâbe binasının istikametine Kıble adı verilmekte. Korona virüsü salgını sebebiyle namaz ibadetlerini evinde sağlayan vatandaşlar kıble yönü bulmakta güçlük yaşayabiliyor. Peki Kıble hangi yöndür? Kıbleyi nasıl bulabiliriz?

Cep Telefonu İle Kıble Yönü Bulma (Ücretsiz Kıble Bulma)

Android cihazlar ve  İOS, yani İphone kullananlar için kıble yönü bulma yönteminden bahsedeceğiz.

Ücretsiz Kıble Bulma, Kıble Pusulası Uygulamasi

Düşük ebatlı Kıble Yönü Bulma. Harita üstünde Kâbe yönünü gösterir. kullanımı kolay, pratik dir.

Kıble Yönü Bulma programı Dünya’nın neresinde olursanız olsun Müslümanların Kıble yönünü bulmasını sağlar. Haritadan Mekke'yi, Kabe'yi Kıble imleci ile göstererek, Kıble ’nin ne tarafta olduğunu teşhis etmenizi sağlar. Üstelik düşük boyutu ile cihazınızda dahi yer kaplamaz.

Namaz kılmadan evvela kıblenin ne tarafta olduğunu kolaylıkla öğrenebilir ve pozisyonunuzu bu yöne göre ayarlayabilirsiniz.

[caption id="attachment_5093" align="alignnone" width="343"]Kible Yonu Bulma Kible Pusulasi Uygulamasi Kible Yonu Bulma Kible Pusulasi Uygulamasi[/caption]

Kıble ’nin hangi yönde olduğunu görmek için internet bağlantısına gereksiniminiz yok. %100 Kıble Yönü uygulamasının Pusula Modu ile, offline iken dahi Kıble ’nin ne tarafta olduğunu kolaylıkla görebilir, İslam kurallarına göre namaz kılabilirsiniz.

iQibla - Kıble Bulucu: Kıble Bulma Pusulası

Her Müslümanın namazını kutsal Kıblemiz olan Kâbe'ye doğru kılması gereklidir. Namaz vakitlerinde bilhassa daha evvela bulunmadığımız yerlerde, kıble yönü ne tarafta diyerek sormaya, huzursuzluk yaşamaya iQibla - Kıble Bulucu: Kıble Bulma Pusulası ile buna son vermektedir.

[caption id="attachment_5094" align="alignnone" width="600"]iQibla Kible Bulucu Kible Bulma Pusulasi iQibla Kible Bulucu Kible Bulma Pusulasi[/caption]
  • Akili cep telefonunuzun ucu Kıble istikametine geldiği zaman, titreşimli ve sesli ikaz özelliği bulanan kıble bulucudur.
  • Tüm dünya şehirleri üzerinde doğru kıble bulma özelliği yer almaktadır.
  • ÜCRETSİZ bir şekilde kullanılmaktadır.

İphone İle Programsız Kıble Yönü Bulma

Apple İphone telefonunuzun pusula uygulamasından faydalanarak bulunduğunuz yerin kıble yönünü dereceden faydalanarak bulabilirsiniz. Ancak mobil uygulamalar ile bulmanız her daim daha hızlı olacaktır.

Iphone Ile Programsiz Kible Yonu Bulma Iphone Ile Programsiz Kible Yonu Bulma[/caption]

İphone programsız kıble bulma yöntemini anlatacak olursak. Öncelikle bulunduğunuz şehrin ismini Google dan örnek olarak “İstanbul kıble açısı” diyerek aratın. Ardından arama sonuçlarından ilk çıkan siteye bağlanın. Sağ tarafta aşağıda foto olduğu gibi kıble açısı yazmaktadır. (161.48° Kuzey) Bu kıble açısını bir yere kayıt edin ve sonrasında İphone pusuladan. 161.48° Kuzey derecelik açıyı bulalım ve kıblenin yönünü kesin bir şekilde bulmuş olursunuz.

Güneş İle Kıble Yönü Bulma

Güneş doğudan doğar ve batıdan batmaktadır. Dolayısıyla öğleye vaktine kadar kadar sağ elimizi güneşe doğru uzatırsak, sol tarafımız batı, önümüz kuzey, art arka kısım yönümüz güney olacaktır.

Diğer Yöntemler ile Kıble Yönünü Bulma

Minare ve cami kapıları kıble cihetini gösterir. Ülkemizde minare kapıları güney yönünü göstermekte. Müslüman mezarlıklarının mezar başları batı yönünü göstermekledir. Ağaçların yosunlu tarafı kuzey yönünü gösterir. Karıncalar kendilerine yuva yapar iken çıkan toprağı yuvanın kuzey tarafına yığarlar.

Yorumlar